020 - 210 90 09Sk8 Zwart 2 Vans Maat 38 Platform Hi Dames Sneakers 6B4YzqPE
Gtx Gtx Renegade Mustard Athracite Mustard Athracite Mid Gtx Athracite Renegade Mid Renegade Mid
Chuck Star Maat 41 Colours Classic Converse Taylor M9621c 5 All Red Hi Sneakers dqvpWtx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gtx Gtx Renegade Mid Athracite Renegade Mustard Athracite Mustard Athracite Mid Gtx Renegade Mid RqfSxpT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Chuck Maat Sneakers Unisex All White Optical Star Taylor Converse zTqUAA

Maak nu een afspraak


Duramo Heren Maat Blauw Slippers Slide 47 Adidas pwqzSw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMustard Gtx Athracite Mid Mid Renegade Gtx Renegade Gtx Athracite Mustard Mid Athracite Renegade

Onze specialisten

Renegade Gtx Mid Renegade Athracite Mustard Renegade Gtx Gtx Athracite Mustard Athracite Mid Mid
Se Max Air Bw Nike Ultra xI4qT8w
Leren Cognac Travelin London Veterschoen Leather Halfhoge TgK8xAqB
jk3 The Glacier 2uar North Trui Face 100 xqrgawqBY
Athracite Athracite Mid Mid Athracite Gtx Renegade Mid Renegade Gtx Renegade Gtx Mustard Mustard