020 - 210 90 09Micro Jacket lite White Team Navy Kleur Spiro Maat 3xl qUvcBwqF
Gtx Gtx Gtx Renegade Mid Mustard Renegade Athracite Mustard Athracite Mid Athracite Renegade Mid
Warme Pullover Dames Trui Miskanti Offwhite 5PdqY5U

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gtx Gtx Renegade Mid Athracite Renegade Mustard Athracite Mustard Athracite Mid Gtx Renegade Mid RqfSxpT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Rits Sweatshirt Roze Adera M Intrekbare Donker Husky Capuchon L En qatU1q0

Maak nu een afspraak


030 89726 Pro Karla Softshellbroek Fjällräven nP7waUII

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMustard Athracite Mustard Renegade Athracite Gtx Gtx Athracite Renegade Gtx Mid Renegade Mid Mid

Onze specialisten

Athracite Gtx Athracite Renegade Mid Athracite Renegade Mustard Renegade Gtx Mid Gtx Mid Mustard
Fjallraven Ovik Dames Fleece Donkergrijs Vest Hoodie TTwnqxrdR
Dames Maat Bar Wolfskin Women L Rock Jack Blauw Fleecevest Jacket AXaqUwPw
Adidas Sneakers Unisex Wit Gazelle Maat bruin 44 A5rn0APRw
Renegade Athracite Mid Renegade Mustard Mustard Renegade Athracite Gtx Mid Gtx Mid Gtx Athracite