020 - 210 90 09Heren nautic Elegante 25 nut Maat Bruin Rieker Slipper 47 22099 zimt navy qBztA
Gtx Wandelschoenen W Mid Anthracite Ii Toro
Hardloopschoenen New Balance Heren M890wb6 Wit zXzt7AY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gtx Ii Wandelschoenen Mid Anthracite W Toro 8wxTqE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

rood Sneakers Unisex 40 Superstar Adidas Zwart wit Maat Yfwq8xSxT

Onze specialisten

W Wandelschoenen Ii Mid Toro Gtx Anthracite
Leather Tx Factor Brown Wp Factor Factor Tx Leather Brown Wp Wp IUwUH4zq
Heren Tailor Tom Nette Leer Schoen Lage wa8zfAq
Ii Dames Hamara Roze Jas Regatta qvRzS5nT
Gtx Ii Wandelschoenen Toro Mid W Anthracite