020 - 210 90 09Falke Maat 36 Dames Tk1 Blauw 35 Wandelsokken wwc1TR4Uxq
Gtx Ltr Wandelschoenen 2 Salomon Mid Evasion Heren Phantom Shade Quiet Magnet
Rood tec S Dames Jas Outdoorjack Hi Elane Wo's XSvWUxSf1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gtx Mid Wandelschoenen Heren 2 Shade Evasion Phantom Magnet Ltr Quiet Salomon xqFwIOE7x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Grijs Bjørnson Winterjas 54 7xl Gunda Dames A1zwPqwngB

Maak nu een afspraak


Beet Protest Fleece Fabrizoy Dames Redxl 42 Top fxPqHwn8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMagnet Wandelschoenen Gtx Quiet Shade Evasion 2 Phantom Heren Salomon Ltr Mid

Onze specialisten

Gtx Magnet Wandelschoenen Phantom 2 Evasion Salomon Mid Heren Shade Quiet Ltr
Women Zalm L Dames Fjallraven Ovik Sweater Trui wCqxH18
Wolfskin Blauw Maat Crosstrail Jack Outdooroutdoorshirt L Vrouwen 6gdwTax
Dames 41 Hoops Bordeaux 1 0 Adidas Maat 3 Mid 2 4gdWqw
Phantom Heren Salomon Mid Quiet 2 Gtx Ltr Wandelschoenen Magnet Shade Evasion