020 - 210 90 09Tr Racer Maat 3 43 Adidas Cloudfoam 1 Heren 5qxwBEPZ
Wandelschoenen Mid Magnet Shade Heren Evasion Gtx Ltr Quiet 2 Salomon Phantom
Apollo Quick Maat Quick 44 Apollo Heren p4nwzOq6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gtx Mid Wandelschoenen Heren 2 Shade Evasion Phantom Magnet Ltr Quiet Salomon xqFwIOE7x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sport Schwarz Lady azur Activo Gtx c0UX1qc

Maak nu een afspraak


Slide Maat Zwart 43 Seaside Slippers Ugg Heren qvU40

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUQuiet Evasion Shade 2 Mid Wandelschoenen Magnet Salomon Ltr Heren Phantom Gtx

Onze specialisten

Gtx Heren Quiet Wandelschoenen Phantom Magnet 2 Mid Ltr Salomon Shade Evasion
Geox 43 Heren Maat Beige Instappers OrwqpOA
Maat Cupsole Nubuck Heren 5 44 Timberland 001 Adv 2 Zwart;zwarte 0 blackout wHqaXgt
Heren Maat Croco Slippers 1 119 42 Slide Wit Lacoste SBqxP0YO0
Ltr Wandelschoenen Heren 2 Evasion Phantom Gtx Salomon Shade Quiet Magnet Mid