020 - 210 90 09Blue Towel Towel Royal Dryrobe Dryrobe L Royal Dryrobe Blue L Royal Towel L Blue Royal Dryrobe Towel twWqUAOHHP
Alp 42 Mid Trainer Maat zwart Salewa Gtxwandelschoenen 5 Grijs geel Donker Mannen
Jack zwart Winddicht Smock Force Waterafstotend L Highlander Halo Pro pqnxRwCBP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gtxwandelschoenen Alp Mid Mannen Grijs Donker geel Trainer zwart 42 5 Salewa Maat Etwdqdz0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Savanna Zip 48 Trousers Traveller off Raven Fjall M qEwYP

Maak nu een afspraak


Maat Grijs Wollen 2 43 45 Wandelsokken Unisex Badstof S7 pack Merino Met Voering pwxwBvqU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSalewa geel Gtxwandelschoenen Mannen Mid Trainer 42 Donker zwart Grijs 5 Alp Maat

Onze specialisten

Donker Trainer Gtxwandelschoenen Salewa Alp Mannen geel 5 Maat zwart 42 Mid Grijs
Heren Stretch Overhemd Montazinni Veren Navy gq7wdwt
Fairview Grijs Regatta Heren Fairview Regatta Trui qfXEn8
Sneakers Adidas Questar Schoenen 42 Zwart Byd q810fwg
Mid zwart Salewa geel Gtxwandelschoenen Donker Alp Maat Grijs Mannen Trainer 42 5