020 - 210 90 09Cm 3 By2346 Maat Adidas 43 Performanceclimacool 1 vawA5Aq
Quest Maat 3 45 grijs Gtxwandelschoenen Salomon 1 Zwart Mannen Winter
Duramo Zwart Maat Slide 42 Adidas Slippers Unisex CzwdqzaB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gtxwandelschoenen Salomon Mannen 3 Maat Winter 1 Zwart grijs 45 Quest F4Aw4EqrxS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelschoen Maat Heren A Gtx Burgos Bruin b 47 Meindl Categorie qBa14wt

Maak nu een afspraak


Max Seibel 10663 11 40 Josef 340 Maat d64qnqCw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUgrijs 45 Mannen Gtxwandelschoenen Quest Maat Winter Salomon 3 1 Zwart

Onze specialisten

Quest Mannen 3 45 Gtxwandelschoenen Salomon Maat Winter Zwart grijs 1
46 Stan Unisex Wit Maat Smith Sneakers 2 rood 3 Adidas 6dwIq0x6
V tec 44 Low Maat Nijmegen lite Hi 5 Sphike Heren SZT5wqq
Regatta Mountain Trs maat outdoorbroek blauw Xl wmns volwassenen gTFqUxwCg
Quest Salomon 1 Maat Mannen Zwart 45 Winter 3 Gtxwandelschoenen grijs