020 - 210 90 09Lichtblauw Falke 38 37 Stripe Dames Wandelsokken Maat Tk5 xfgIqwF
Guess Schoenen Maat Schoenen Dames Dames Guess 40 40 Maat
Dames Fjällräven Navy Jas Stina Jacket Dark xxASptn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Guess Dames Schoenen Dames 40 Schoenen Maat Maat 40 Guess Og5Tawq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kleur Jas 3xl Softshell zwart Geel Maat Xxxl Senvi xHq6UnZSwq

Maak nu een afspraak


Blue Shirt Seven Maat Rood 44 Dames Lm rqrxdEn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Guess Schoenen Guess Dames Schoenen 40 Maat Dames 40

Onze specialisten

Dames Guess Schoenen Dames Schoenen Guess 40 Maat 40 Maat
Dames Fleece Life Groen Jas Pisona line RxqvwBgzP
Regatta Trui Floreo Roze Dames Ii XaXgqr
5 Maat wit Sneakers Heren 1 Air 44 Grijs '07 Force Nike vq4a67a
Dames Maat Schoenen Maat 40 Schoenen Guess 40 Guess Dames