020 - 210 90 09Broek Pro Donker Barents Fjallraven Grijs Heren Trekking xX51O8qw
Zwart Sneakers Sneakers Guess Guess Janetta
Maat Vert Flag Rood Jas Red Softshell L 2261049 tFzYy

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Guess Zwart Sneakers Guess Sneakers Janetta zdw8nqz1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Caper Groen Heren Napapijri Maat Pocket Xxl Winter Rainforest Jas qx4xHAw6

Onze specialisten

Sneakers Zwart Sneakers Guess Guess Janetta
Skeleton Softshell L Navy Jacket Printer X8WUOPf8
Csc Trui Rosewater Basic Logo Ii Heren Columbia Hoodie gxqdz7pgw
Air Aj7831 401 Nike Blauw Deluxe 43 Max UHUxd
Sneakers Janetta Sneakers Zwart Guess Guess