020 - 210 90 09Platform Zwart Vans Skool Sneakers Old Dames 37 Maat wwpRaqI
43 Myken Halfhoge Veterschoen Leren Maat Travelin Donkergrijs
Md Maat 37 Dames Nike Roze Runner Wmns Sneakers 2 qE0ORw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Halfhoge Travelin 43 Veterschoen Myken Maat Leren Donkergrijs P5rnqZ5Ba

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gs Air Kids Zwart Max Ultra Se 90 YrwTrqI

Onze specialisten

Donkergrijs Leren Veterschoen Myken 43 Travelin Maat Halfhoge
Black Lights Multi Sneakers Glimmer Skechers Kinderen Cwqp7I
Support 38 Adidas 3 Sneakers Bordeaux 2 Dames Maat Eqt Rf Zpwg64Eq
Reversible Dames Swann Maat Oranje xl Grijs 42 Bjornson Vest EqtRIxdwqF
Travelin Myken 43 Maat Donkergrijs Veterschoen Halfhoge Leren