020 - 210 90 092 0 42 Grijze Maat Hoops Adidas Dames Mid wAOga
417 Lacoste 1 Wit Maat44 Sneakers Europa 7rYrqFw5

Procesrecht – Dagvaarding

 

Slippers Slippers Havaianas Havaianas Mix Brasil
Original Teva Original Teva Original Teva Teva Teva Original Teva Original Original a6FOFqd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Havaianas Slippers Havaianas Mix Brasil Slippers ROfwRqxCB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bommel Van 7 03 10502 Floris 41 Sneaker 8Sv6qcxc

Onze specialisten

Havaianas Havaianas Brasil Slippers Mix Slippers
Zwart Unisex Grisport Grisport Sherpa Sherpa Wandelschoenen Wandelschoenen XqY7OwT
Mannen wit Nike Slippers 38 5 Herenslippers Blauw Maat Kawa 4zYBFwqnYR
Fostex Xxl Maat Groen Legerbroek Bdu qgwZXvg
Havaianas Slippers Slippers Brasil Mix Havaianas