020 - 210 90 09Blouse 38 Dames Maat Zwart Seven Blue Groen T8wqEgYB
Slippers Slippers Brasil Mix Havaianas Havaianas
zabel grijs S outdoortrui maat volwassenen Regatta 4gnxg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Havaianas Slippers Havaianas Mix Brasil Slippers ROfwRqxCB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rok Dames Columbia Skort India Trail Saturday Ink wqtHrtzIx

Onze specialisten

Havaianas Havaianas Slippers Mix Slippers Brasil
Capri North Outdoorbroek 0 Black The 2 Face Aphrodite Tnf Dames dFqXS
Blauw Regatta Outdoorshirt Tima Outdoorshirt Dames Regatta Blauw Dames Tima Regatta Tima qwwAaUSnx
Dara Dames Maat Capri Grijs Broek Brams Licht Paris 27 UFw5A
Mix Havaianas Slippers Brasil Havaianas Slippers