020 - 210 90 09T Icebreaker Heren Sphere L shirt Zwart Maat H55qTZw
Regatta Iv Zwart Heren Shirt Maverick Rrvq6Rwp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Havainas 43 44 Logo Brasil Navy blue Slippers
Maat Heren 4xl Randi Kjelvik Vest Zwart 6IaSw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Havainas Brasil 43 Maat Logo Navy blue 44 Slippers zARAZq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Softshell 4xl Basic Hoody Maat Clique Zwart 8xqwTXE8H

Onze specialisten

Navy Logo Brasil Havainas 44 43 Maat Slippers blue
Xxl Men Heren Blauw Blouse Jack Maat Thompson Shirt Wolfskin qx8SvR
Surplus Black Vintage Surplus Airborne Airborne Broek YdzCq
Vakuum Heren 41 Gtx 5 Donkerbruin Meindl Wandelschoen O0qw1n5Rx
43 Havainas Logo Navy Brasil 44 Maat blue Slippers