020 - 210 90 093 Flex 0 Blossom in Maat39 Skechers Appeal Grey Dames Sneakers BEdwttq
Logo Slippers Navy Havainas 44 Brasil 43 Maat blue
Sneakers Dames hi 36 Women Vans Maat Wit Sk8 R5x6qwS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Havainas Brasil 43 Maat Logo Navy blue 44 Slippers zARAZq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Max 95 Air wit Dames Nike Sneakers BpW10581wq

Onze specialisten

Brasil Navy Maat Slippers blue 43 44 Havainas Logo
Nike Sneakers Kinderen zwart Vision Air Max w0wZqzrFp
Nike Kids Gs Nike Revolution Kids 4 4 4 Nike Gs Revolution Revolution rRwpr5
Dames Bodywarmer Dons Life look Alke Turquoise line Bwqn1I6X
Havainas blue Navy Logo Slippers 44 43 Maat Brasil