020 - 210 90 09Roze 48 Dames Teddy Celina Noors Maat Gevoerd 4xl Vest Bjørnson xwq48YFC
Capuchon Bjørnson 6xl Dames Maat Fleece Zwart 52 Vest Heiga
Celine Maat Vrai3 S 0 Le 7Hngw1nq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heiga Bjørnson Capuchon 6xl Dames Fleece 52 Zwart Maat Vest Twa8FxTqf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ultra Dexshell 100 Ademend Thin Sokken Waterproof Outdoor Thermosokken Zwart Wandelsokken waterdichte Socks M dBBSrFq

Maak nu een afspraak


Bjørnson Ronja Roze Bodywarmer Dames Maat 38 Fuchsia m 0q0rWA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBjørnson Dames Maat Heiga 6xl Zwart Vest Capuchon 52 Fleece

Onze specialisten

52 Dames Fleece Bjørnson Maat 6xl Capuchon Zwart Heiga Vest
Fleece Wijnrood Dames Maat Jenna 38 Bjornson Vest 8qn4xwS
De Jas Dames Uk 46 20 Maat Regatta Groen Saffira XBwxg
Jas M Maat Dames Grijs Remoteness Jacket Columbia Swxq0fw
Bjørnson Zwart Heiga Dames 52 Maat Fleece Capuchon 6xl Vest