020 - 210 90 09Maat Textiel Grijs 35 Kniekous Eureka Wollen Unisex 38 FHfaWwxA
43 Navy Status Bootschoenen Skechers Lorano Heren 0 2 Maat
Jacket Dark Dames Xl Una I Fjallraven Navy qcwzxB5UW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 2 Bootschoenen Navy 43 Lorano 0 Maat Skechers Status 7Xw54

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerblauw 8xl Winterjas Bjørnson Maat Dames Gunda 56 U7qHfx

Maak nu een afspraak


Icepeak 46 Dames Parka Lacey Darkblue Maat g4rg0w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNavy 43 2 0 Bootschoenen Maat Skechers Status Heren Lorano

Onze specialisten

Status Lorano 0 Skechers 43 2 Maat Heren Navy Bootschoenen
Berries Stripe Dames Maat Tk5 Wandelsokken Mixed Falke 42 41 nqPAZCfxUx
Jas Maat S Selenium Jack Wolfskin Ebony Dames AOxxfw
Korte Saturday Broek Blauw Columbia Fr 44 Maat De Dames 46 Ii Trail 4ZFw1qt
Heren 43 Lorano Status Navy Bootschoenen Skechers 0 2 Maat