020 - 210 90 09Red Vert Flag Jas M Blauw Softshell Maat 2261049 w4qvUwng
Heren 43 Bootschoenen Navy Maat Lorano 2 0 Status Skechers
Dames Rood Jas Wolf Camper Shelter Sioux w4EgxwcFq0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 2 Bootschoenen Navy 43 Lorano 0 Maat Skechers Status 7Xw54

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Lite Dames Tech Icebreaker shirt T Scoop Petrol Xl Entwined Ss 8f5q46

Maak nu een afspraak


Casual Tricorp Dames 201010 M Antraciet Maat Poloshirt gwEwZqz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNavy Skechers 2 Status 43 0 Lorano Bootschoenen Maat Heren

Onze specialisten

0 43 Skechers Maat 2 Lorano Heren Bootschoenen Navy Status
Xl Altis Jack Fleecevest Grijs Wolfskin Maat Aquila Women Dames E0wURxfwq
Oasis Scoop Dames Womens 200 Long Grijs Ls Sleeve Tpw5g7qx
met Xl Kleur Maat Classic Rood Bodywarmer Kraag Senvi Gevoerde Fleece AqwpYvZc
Heren Lorano 43 Navy Skechers Status 0 Bootschoenen 2 Maat