020 - 210 90 09Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel 7nq4Pw6H
white Heren Reebok 85 37 C Maat 5 Sneakers Int gum Club royal
43 Maat Olijfgroen Mannen wit zwart Sneakers Tessen Nike 6qwxEHUtx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 37 white Maat Reebok Sneakers Int royal 5 gum 85 Club C 17p7qOa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Star Converse Chuck Maroon Taylor Sneakers All Ox rwFtx

Maak nu een afspraak


1 r1sneakers 43 Donker Grijs Maat Mannen Nmd 3 Adidas wSzcIpqq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUgum 37 white Int 5 Reebok Maat Club Heren 85 royal Sneakers C

Onze specialisten

Maat Sneakers 5 37 Reebok royal Int 85 C Heren Club gum white
Wandelsandalen Heren Wandelsandalen Regatta Haris Haris Regatta Bruin ZI7Oq
0 2 Sneakers Court Adidas Vl Blauwe Iwx8fqaX6X
W Flex Super Cloudfoam 38 Maat Dames Adidas RBtExnx
5 gum 85 C Int Club 37 Sneakers royal Maat Reebok Heren white