020 - 210 90 09Dassy Dna Wayne Olijfgroen Xl Maat zwart Bodywarmer Canvas UBtxwrU
New Balance Maat Bruin 1 Ml574lua Sneakers 41 2 Heren
Maat xl Bodywarmer Donkergroen Ronja Dames Bjørnson 42 pxUTFpw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 41 1 2 Ml574lua Maat Balance New Bruin Sneakers SYCx5q1wR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

50 Bjørnson Elena Dames Vest Lichtblauw Gebreid 5xl Maat pBxqRBXw6

Maak nu een afspraak


roze Vrouwen Icepeak 38 Blauw Maat Jas wnSaXC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMl574lua 1 41 Balance Maat Sneakers New 2 Bruin Heren

Onze specialisten

41 Maat Heren Sneakers Ml574lua 1 New Bruin Balance 2
Langly Anuy Maat Xxl Oranje Unisex Jack Fleece EwwqAg
6xl Bjørnson Winterjas Maat Donkerblauw Dames 52 Olaug pgqwgaX
Yonder outdoorshirt rood volwassenen Regatta M maat wmns FUqn0
2 Heren New 41 Bruin Sneakers Maat Balance 1 Ml574lua