020 - 210 90 0936 Sneakers Classic Borg T305 Wit Dames Björn Maat rosé xO8Pvqvw
831714 Heren Maat 25 Track Veterschoen Ecco 42
Cream Air Max lt black lt Black Unisex Nike Janoski Sb Cream Sneakers O8xq4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 42 Ecco Veterschoen 25 831714 Maat Track qwIB7U

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Eu Adv 40 Maat Ws78964 Zwart Zx Smooth Vrouwen Flux Sportschoenen Adidas AwaPvZ

Onze specialisten

42 Track Heren 831714 25 Veterschoen Ecco Maat
Witte Sneakers air Infinity Skech Skechers P8wrTPqx
Skool Dames Maat Zwart 38 Old Sneakers Vans 5 Wmn qvw6az6x
Maat 44 Mannen Leathersportschoenen grijs Classic Nike Cortez Zwart FUW8aC
Heren Ecco Maat 831714 25 42 Track Veterschoen