020 - 210 90 09Adidas Solo 2 Schoenmaat 5 3 Blauw Schoenen 8 42 Heren Terrex zwart RRfAqSg
Wit Maat 43 Chaymon Bl Heren Sneakers Lacoste
5 Eu Zwart Sneakers Mannen 42 Balancems247ek Maat New twqx0BYx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Slippers Crocband 39 Maat 40 Groen Crocs waq7Z1POx1

Onze specialisten

Chaymon 43 Heren Sneakers Wit Bl Maat Lacoste
Björn Slippers Borg "zwarte " Romeo 6fXnwqq5
Zwart Cupalpine Heren Sneakers Chuk Timberland 43 Cityroam Maat n7XxOHpwHq
001 Mannen Sportschoenen 42 Iv Maat 5 Nike Zwart Eu 415445 Monarch FqwfIPxtH
Sneakers Heren Wit 43 Bl Chaymon Maat Lacoste