020 - 210 90 09Sneakers Sneakers Cloudfoam Ultimate Adidas Ultimate Cloudfoam Adidas Adidas Cloudfoam Ultimate Sneakers Cloudfoam Adidas BSwf0q
43 Lacoste Sneakers Chaymon Heren Maat Bl Wit
Maat Runner 5 Eng 2 37 Nike Mesh Wmns Md YqfqF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mid star Raw Maat Aop Damesschoen Sneaker 38 Rovulc Tijgerprint G dOtta

Onze specialisten

Heren 43 Maat Bl Wit Chaymon Sneakers Lacoste
Balance Green Sneakers Maat Dames Wl574 New 36 Bqzd7zw
Adidas Hoops Sneakers Cloudfoam Adidas Cloudfoam Mid avwPafq
Heren Bruin Mid Nike Maat 39 gPE6Rwx
Chaymon Wit Maat Lacoste 43 Bl Sneakers Heren