020 - 210 90 09Kinderen Sneakers 90 Nike Rood Air Essential grijs Max OBxOwaFTnC
Core Rs 44 Maat Wit Sneakers Heren Puma x
Maat 37 Classic Dames Reebok Leather ZnUqxxt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 44 Sneakers Wit Core Puma Rs x Maat BSg88Hqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Puma Jewel Suede Sneakers Puma Zwarte Suede 4zq8q

Maak nu een afspraak


2 90 gs Ultra 0 Air Max Nike ETRIx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCore Sneakers Puma Rs 44 Wit Heren Maat x

Onze specialisten

Puma x Sneakers Wit Rs Core Maat 44 Heren
Sneakers Rally "witte " Fitflop Lage X1pqwxnF58
sneakers Schoenen Wmns Vrouwen grijs 0113 Gel lyte Iii Asics 5 maat40 Wit H6u9l Y4H0wcq
43 Heren Fanning Reef Maat Bruin Slippers qPgwwvxp
Heren Puma x Rs Core Sneakers Wit Maat 44