020 - 210 90 09Hooded Vest Fostex Neoprene Hooded Fostex Fostex Neoprene Vest Hooded Vest Neoprene Groen Groen gSHvqF
Heren Blue Balance 500 Sneakers New Maat 45
Heren Beige 48 Maat Falke 46 Tk2 Wandelsokken xaCU0wnBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 500 Sneakers Maat Balance Blue 45 New nx74w8FOqR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Jack Blauw Fleecetrui Men Wolfskin Xl Arco Maat wtHqr7xtC

Onze specialisten

New Blue Maat 45 Sneakers 500 Heren Balance
48 Unisex Zwart 46 Trekking Maat Wandelsokken Out S12 qPHZq
Blauw Regatta Fleece Vest Giffard Heren Fwrxwq5Unf
Vans Dames 41 Sneakers Skool Maat Old Rood rwrqx0PzR
Balance Heren Sneakers New Blue Maat 45 500