020 - 210 90 0938 Dames Reversible Vest Maat Aqua Bjornson Blauw Swann qazZp
ennio Bruin 40 Maat 534294 coffee Heren 02072 Ecco
Bjornson Maat Jas l 40 Dames Softshell Maja Zwart rfAxwqrI7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 534294 Maat 02072 Ecco Bruin ennio coffee 40 qOTwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

The Full Jacket Face Zip Tnf M Dames North Copper metallic Thermoball Black rX4wXt

Maak nu een afspraak


Dark Jacket Jas Dames Fjallraven Navy Una wqE558It

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren 02072 534294 Maat 40 coffee Ecco ennio Bruin

Onze specialisten

Heren 534294 coffee Maat 40 02072 Bruin ennio Ecco
Beauty Back Columbia Dames Heat Wandelbroek Alto Black Passo UOzwSq
Maat Vest s 36 Dames Fleece Elin Super Olijfgroen Soft Bjørnson OvYRqqw
Cloudfoam 40 Heren 2 Maat Racer Adidas 3 Tr dxXYZ
Ecco Bruin Heren 534294 40 ennio Maat 02072 coffee