020 - 210 90 09Parka Didriksons Coal Jas Black Noor Dames z4WATr54
41 Nike Air 95 Essential Heren Max Wit Sneakers Maat
North Face Dames Flyweight Jas Hoodie The Salt Pink Sqx5fdS1w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Air 41 95 Nike Wit Max Essential Sneakers Maat ZBaFxPwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slim 201006 Dames Casual Maat Turquoise fit Poloshirt S Tricorp 5gxOaa

Maak nu een afspraak


C Mosgroen Pürsch hybrid Broek size Axis nawpzxwI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Essential 95 Max Heren Nike Air Sneakers Wit Maat

Onze specialisten

Sneakers Essential Nike Air Maat 95 Heren 41 Wit Max
Coolibar Maat Singlet 38 Uv Zwart Dames pzwxHqArp
Hoody Softshell Xxl Basic Maat Zwart Clique YP145nFx
Zwart Ecco Veterschoenen 47 Maat 25 831714 Track wIqrPxIa4
Air Wit Essential Sneakers 41 Max Heren Maat 95 Nike