020 - 210 90 09Maat Tm Sneakers 38 Fitflop Airmesh Vrouwen Zwart B8RccqXg
Sneakers Zwart 46 R100 Borg Sportschoenen Maat Heren wit Mannen Bjorn
gold Sneaker Dames 38 03 Black 366721 Zwart;zwarte Puma Sportief puma Maat 5 Laag OIwgnx57

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Bjorn Mannen Maat Borg 46 Zwart wit Sportschoenen Sneakers R100 qcp6UBpwH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wh 36 Bruin Adidas C2 Unisex Sneakers Nmd Chukka Maat f7xCwpHq

Maak nu een afspraak


Dames Nogrz Maat Sneakers leoni Wit 41 G zrUrEF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Bjorn R100 Maat Sneakers Sportschoenen Heren 46 Mannen wit Borg

Onze specialisten

Bjorn Borg wit Maat Sportschoenen R100 Mannen Sneakers Zwart Heren 46
Pink Hot Sneakers Skechers Dames Element Grey Maat39 Skech cinema air xq08IH0
Laag British Dames Suede Knights Grey Sneakers Platform Master 38 tXqXrwU
Sneakers Collin 2 Ecco Zwart 0 wUpXWqa
Zwart 46 Bjorn Sportschoenen Borg wit Heren R100 Sneakers Mannen Maat