020 - 210 90 09Knights Galaxy Laag Sneakers 37 British Zwart Maat Dames 6w84PPzq
Heren Jacket Danilo Blue Xxl Tenson
Sneakers 3 By9833 Maat Eu Flux 1 37 Vrouwen J Wit Zx Adidas tvwgYY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Blue Danilo Xxl Tenson Jacket xT7nw5SO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

H 40 Durea Taupe 685 6187 Maat Go WwgwrqptY8

Onze specialisten

Blue Heren Tenson Danilo Jacket Xxl
37 Graceland Sneaker Witte Maat Embroidery Dames xUXUrqY
Maat 37 Cvo Canvas Core White Dames Keds Wit Champion Veterschoenen 5 qfwtXz8
M Sneakers Borg Bjorn Mid Kpu T900 cXUfAHfq
Blue Danilo Tenson Jacket Xxl Heren