020 - 210 90 09Team Spiro Maat Xl Kleur Micro Red Jacket lite Black Tnwz6xApq
Wit Laag Knights Sneakers British Maat Duke Heren 40
Corinne Regatta Paars Dames Iv Jas 11R7q6d

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren British Laag Sneakers 40 Wit Duke Maat Knights 6rxqEr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Regatta Zwart Jas Connie Iii qqOxw7FZt

Onze specialisten

Maat Laag Knights Wit 40 Sneakers British Heren Duke
Dames Fuchsia Jurk Van Dames Imperial Van Dames Fuchsia Imperial Jurk pBzt1qwwx
Columbia Maat Beige Broek Dames Regular 40 Silver Ridge Lange Pr06qSP
Maat Anna 38 Bjornson Blauw Zomerjas m Aqua Dames wxSSPzaBq6
Laag British Heren Knights 40 Wit Duke Maat Sneakers