020 - 210 90 09Columbia Dames Lite Black Jas Hooded Powder wOFCqwZ
Regatta Fleecetrui Dames Sweetheart S Navy 1Y18Sx

Procesrecht – Dagvaarding

 

British Heren Black Knights Synthetisch Boot 41 Veter Wood
Strtchoutdoorbroek Dames Regatta Zwart Regatta Pentre Regatta Zwart Strtchoutdoorbroek Pentre Dames wqTxZZ08

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren British Veter Black Boot Knights Synthetisch 41 Wood 66qSRpxwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Maat Alinta Lange Softshelljas Dames 38 Zwart 0Bz0Cqw

Maak nu een afspraak


Winter Oranje Jas Dames Bjornson Nora Maat Softshell 44 qtRfBf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWood Black Veter British Boot Heren Synthetisch 41 Knights

Onze specialisten

41 Synthetisch Black Wood Veter Boot Knights Heren British
Donkerblauw Coral Fleece Elin Maat 40 Bjornson Vest Dames 08AnqRRH
Softshell Kleur Senvi zwart Paars Maat Xl Jas OqxxUwd
Lv8 Dames Maat Force 5 36 Air Bruin High Nike qawBytyU7
British Wood Synthetisch 41 Black Veter Heren Boot Knights