020 - 210 90 0944 Sneakers Endliner Maat 1 Zwart Spm Lacoste Heren 318 qvPwFqx8
Maat Veterschoenen 44 Bugatti Heren Groen
Zwart Asics Mannen Lyte Gel Eu 39 H7y0l Maat 9090 Iii Sneakers aAwqarYH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Bugatti 44 Groen Maat Veterschoenen xx6RHnqwS1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Scarpa oranje Bruin Zen A Pro 44 Categorie Heren Wandelschoen Maat 88vrPn

Onze specialisten

Bugatti Maat 44 Heren Groen Veterschoenen
2 0 42 Grijze Maat Hoops Adidas Dames Mid wAOga
417 Lacoste 1 Wit Maat44 Sneakers Europa 7rYrqFw5
Lime 1 Heren 5 Eu47 Speedcross Maat Us12 Groen Salomon 3 4 tqwzxdtP
Maat Veterschoenen 44 Groen Bugatti Heren