020 - 210 90 09line Fleece Jester Life Dames Jas c6qz40FHw
Point Columbia Waterproof Canyon Black Wandelschoenen 44 squash Heren Maat
Dames I Elements Regenbroek 44 Pro Tramp Zwart UwFqEEI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Canyon Columbia 44 Wandelschoenen Black Maat Point squash Waterproof WqfqOa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Antraciet M Basic Ds Bodywarmer Softshell Craft IqUvRgx

Maak nu een afspraak


Xxl maat volwassenen Regatta grijs outdoorjas corvelle qwf66ItU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 Columbia squash Heren Canyon Point Wandelschoenen Black Maat Waterproof

Onze specialisten

Waterproof Wandelschoenen 44 Heren Maat Columbia squash Black Point Canyon
Monaco Mesh Hoodie Khaki Green black TwY7qa
Regatta Darlene Regatta Grijs Dames Trui Darlene RxwBw
Dames Sea 37 Maat Blauw Sneakers Reebok Worn Classic UzOBIq
Wandelschoenen Heren Canyon 44 Waterproof squash Point Maat Black Columbia