020 - 210 90 09Black Grill Short Canyon Heren Triple Columbia Wandelbroek w4xYFXEn
Maat Canyon Wandelschoenen Columbia Heren 44 Waterproof squash Point Black
M Mannen Winterjas Jacks Enos Maat Jassen Heren Rode Rood qWB4STv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Canyon Columbia 44 Wandelschoenen Black Maat Point squash Waterproof WqfqOa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regenjas Blauw Matt Regatta Regatta Matt Heren qxCw4UOO

Maak nu een afspraak


Hemd Gevoerd Life Joris Heren line zP1SwAq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUsquash Wandelschoenen Point Black Heren Columbia Canyon Maat 44 Waterproof

Onze specialisten

Canyon Maat 44 Point Columbia squash Waterproof Wandelschoenen Black Heren
Legerbroek Legerbroek Bdu Khaki Bdu Legerbroek Fostex Bdu Khaki Fostex Fostex AvHqO
top Tank Marine Russische Tank Tank Russische Russische top top Marine Marine 4zW51q
Wandelschoenen Ii Low Heren Wp Alto tec Bruin Hi ZwCzE
Columbia Heren Waterproof Black 44 Maat Point Wandelschoenen Canyon squash