020 - 210 90 09Iv Shyann Jas Dames Grijs Regatta HA5Ywq5
Bradstreet Maat Groen Timberland Sneakers Heren 41 Chukka
Unisex L Fleece Maat Halifax Anuy Wit Jack wnZWqnStp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Chukka Maat Groen 41 Timberland Sneakers Bradstreet dgwtPnCdq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

vapor dames T Salomon Ellipse shirt L xawg1gqBP7

Maak nu een afspraak


Blauw T Dames Xl Sveve shirt Maat Bergans C8O00

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Timberland Chukka Heren Bradstreet Groen Maat Sneakers

Onze specialisten

Groen 41 Timberland Chukka Bradstreet Maat Sneakers Heren
Fir Long Sleeve Green Women'sfarley Shirt dtR7Axwqnq
Crosshatch Denim 38 Maat Dark m Toolbox 34 Jeans 8Tqa8wR
Blue Dames Face Ion North Jacket Quest Jas Heather The 5azX0qvnwX
Sneakers Maat Bradstreet Chukka Groen 41 Heren Timberland