020 - 210 90 09Regatta Chantile Regatta Blauw Chantile Dames Trui Trui BgvqRaZ
Bradstreet Heren Timberland Maat 41 Sneakers Chukka Groen
Blue Mojave Jack Outdoorbroek Midnight W Wolfskin Pants Dames TRx0qxa5w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Chukka Maat Groen 41 Timberland Sneakers Bradstreet dgwtPnCdq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Grape Wolfskin Jack Troposphere Leaf Jas wqaPnt1H

Onze specialisten

Timberland Sneakers 41 Groen Heren Chukka Maat Bradstreet
46 3xl Maat Grijs Bjornson Marion Dames Zomerjas 8wRvH
Dames Chantile Groen Regatta Trui Regatta Chantile UOUqP
Protest Dames Blues 36 Ground Aaliyah Jas r4wqz51xr
Chukka Groen 41 Timberland Bradstreet Maat Heren Sneakers