020 - 210 90 09Zwart 41 Sneakers Vrouwen Gurl Skechers Golden EqYx7
Reebok Sneakers Heren Wit 45 Cl Maat Men Lthr
Unisex Taylor Star Maat Navy Chuck 39 Sneakers All Converse qXzTx1g

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Cl Maat Sneakers Wit 45 Lthr Reebok Men Ug4CHfxw4q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 39 '07 Air 1 Wit Vrouwen Force Nike Essentialsneakers wHAzXnWqWB

Onze specialisten

Cl Sneakers Reebok Maat Men 45 Wit Heren Lthr
Sneakers Max Air Nike mtlc Kinderen White Bg 2017 Silver v5Z7Iq
Zwart Hn6g4 Asics 9090 Eu Maat Gel Iii Sneakers Lyte 36 Unisex qww6tYx
Wandelschoenen Heren Dawn 3d Navy Pro Blue Gtx® Blazer Ocean Hawaiian Salomon Xa v1XqII
45 Cl Wit Heren Men Lthr Reebok Sneakers Maat