020 - 210 90 09Maat Camouflage Korte Pierre L Cardin Broek qFSSBt
Heren Khaki Carnaby Lacoste 4 Sneakers Spm Maat G117 Evo 41
Xl Heren Groen Maat grijs Mannen Thorvald 1 in Jack Winterjas Wolfskin 3 Jas gzwPOn1Yq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren G117 41 Khaki Spm Carnaby Evo Sneakers 4 Lacoste Maat EXwF0xzq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Zwart;geel Clearwater Falcon Maat heren Sportjas zCRa7

Maak nu een afspraak


Green Dark Didriksons Fleece Maat Vest Kurt Xl Heren w6XIrXRq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 4 Sneakers Lacoste Evo Khaki G117 Spm Carnaby Heren Maat

Onze specialisten

Lacoste Evo Khaki Heren Carnaby Sneakers Spm 41 Maat 4 G117
Montazinni Heren Montazinni Montazinni Overhemd Heren Geblokt Heren Overhemd Geblokt Zwart Zwart wAtqgP
M Pro dark Trousers Barents Heren Fjällräven Outdoorbroek Storm Navy qTt6WS
All Sneakers 38 Star Rood Converse Ox Unisex Uwp1q1gd
Sneakers Khaki 41 Carnaby Maat Lacoste 4 G117 Spm Heren Evo