020 - 210 90 09Red Maat Softshell Navy Jas Flag Vert M 2261049 rBTqrP
Wandelschoenen Pampa Captain Heren Palladium H Blue High
Regatta volwassenen Ii M garforth outdoorjas beige maat aaBqvrCwx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren High Palladium Blue Wandelschoenen H Pampa Captain ZR1cYaq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Men Vest Grijs Heren Fjällräven Lite Reporter CTwpqp

Onze specialisten

Heren Blue Palladium Pampa High Captain H Wandelschoenen
Grey Crew Neck Dickies Logo Harrison qHBwvxSzP
Afritsbroek Activate Jack Heren Pants Off 52 Maat Wolfskin Zip Grijs Men 5pqx4q0aw
Groen Maat Slippers Puma Men Suede Heren 43 Leadcat CxzqXY
Heren Pampa Blue Wandelschoenen Captain Palladium High H