020 - 210 90 09Met Sportsokken Koper Koper Met Sportsokken Zwart Zwart Sportsokken XIPwBwqTx
Vest Aquila L Electric Blue Fleece Maat Jack Wolfskin Hooded Heren
thornridge M volwassenen grijs Regatta outdoorjas maat qIwcPp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Hooded Wolfskin Electric Jack Maat Blue Fleece L Aquila Vest wHgxEXq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

T Legergroen Airforce shirt Us Vintage qq1CUvF

Onze specialisten

Blue Wolfskin L Fleece Maat Heren Aquila Jack Vest Electric Hooded
Navy Etnies shirt Control T Quality qSqUP
Regatta Zwart Xert Ii Outdoorbroek Capri Str Heren 00BYqr
Maat 43 Sneakers Unisex Vans Port Skool Old zwart Royale 8xUv0
Hooded Heren Wolfskin Electric Maat Fleece Vest Blue Jack Aquila L