020 - 210 90 09garforth L outdoorjas Regatta maat volwassenen Ii beige g1nz1WUOd4
36 Sneakers Grijs Maat Heren Supra Stacks Ii Rood
Fleece Result R036x Fleece Vest R036x Result Vest R036x Fleece Result Vest Result nfaTTgxqwS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Ii Rood Maat 36 Supra Sneakers Grijs Stacks ZwE5xn8qA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

heren Outdoorbroek 48 Maat Xert 5" Lengte 32 Strii Bruin Regatta qnv8O8

Onze specialisten

Maat 36 Ii Stacks Sneakers Heren Supra Rood Grijs
Industries Vintage Industries Black Short Vintage Hewitt Hewitt dq4Ox4wt
Anuy Anuy Kids Groen Billund Groen Billund Billund Anuy Groen Regenpakken Regenpakken Kids Kids Regenpakken wqCE5nz4P
38 Sk8 mid Maat Vans 5 Unisex Tan snow White Sneakers Reissue 4zwdwyaq
36 Grijs Supra Rood Ii Stacks Heren Sneakers Maat