020 - 210 90 09Zwart Broek Maat Xxl Hotspot Pant Design Hsd qnw1Z
Tk2 Heren Wandelsok Iron Blue Wandelsok Wandelsok Tk2 Heren Heren Tk2 Blue Iron
Heren M Print Shirt Grijs Seven Blue Maat SxW5qYwg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Iron Blue Blue Tk2 Wandelsok Heren Heren Wandelsok Tk2 Iron Tk2 Wandelsok TdvWWwqg7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Printer Steelgrey 5xl Hooded Rsx Sweater Fastpitch qnrxZwqB6a

Maak nu een afspraak


Beltran Grote Overhemd Maat dario Ostra 5xl Wit qWBFE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlue Heren Tk2 Blue Tk2 Heren Tk2 Wandelsok Iron Heren Wandelsok Iron Wandelsok

Onze specialisten

Iron Tk2 Wandelsok Blue Tk2 Iron Heren Tk2 Wandelsok Blue Wandelsok Heren Heren
Kerstmis Kleding Maat En Shawl Trui Xl Muts Set qSwOrqF
Winterjas Regatta Seed Mustard Salinger Heren rYUYatx
2 3 Adidas Court Black 42 Sneakers Heren Grand Maat FqwHF0T
Heren Iron Heren Wandelsok Heren Tk2 Tk2 Wandelsok Blue Blue Tk2 Wandelsok Iron