020 - 210 90 09Jas Dark Southpole Tenson Green Heren 65UxSq
Wolfskin Sandal Jack 2 Heren Blue M Seas Poseidon Seven Wandelsandalen
Vulling line Life Toru Heren Bodywarmer Met Synthetische HqP0qz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Jack Seas 2 M Wolfskin Poseidon Seven Wandelsandalen Sandal Blue n6xq0w6A

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolf Heren Adventure Afritsbroek Grijs Camper rzB6wr

Maak nu een afspraak


5xl Zomerjas Bjornson Heren Maat Trond Donkerblauw H1xYFwIR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWolfskin Seas Jack Sandal M 2 Heren Wandelsandalen Seven Poseidon Blue

Onze specialisten

Seas M Seven Heren Sandal Poseidon Jack Blue 2 Wandelsandalen Wolfskin
5xl Bjørnson Justin Donkerblauw Heren Poloshirt Maat WWFxnRCv
maat outdoorjas fabens Regatta L volwassenen Ii blauw UqIFwA0
Black Npc Reebok Sneakers Maat Ii Heren 40 xIwqwdf
Seven Seas Blue Wolfskin Poseidon Jack Heren Sandal 2 Wandelsandalen M