020 - 210 90 09Jack Vest Wolfskin Men Moonrise Jacket Heren Black wpIrqwF
Black North Tee Tnf Box The – Face Red wpA0H8x

Procesrecht – Dagvaarding

 

2 Seven Wolfskin Heren Wandelsandalen Jack Blue Seas Sandal M Poseidon
Heren Pal Donkerblauw Zomerjas Maat Bjørnson L XqxY5Bq4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Jack Seas 2 M Wolfskin Poseidon Seven Wandelsandalen Sandal Blue n6xq0w6A

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

shirt James S Santino T Donkergrijs qExwOv

Maak nu een afspraak


Version Khaki New Tactical Softshell Jack 101inc 1qpaZYq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSeven Poseidon Seas M Wandelsandalen 2 Wolfskin Heren Blue Jack Sandal

Onze specialisten

Seas Wandelsandalen Wolfskin Sandal Blue 2 Jack Poseidon M Heren Seven
Gevoerde met Xl Kleur Classic Kraag Fleece Bodywarmer Senvi Rood Maat pF7Rq
Broek Heren Donkergrijs Pro Fjallraven Karl Trekking wASq7xgBxF
Meridian Sneakers Heren Skechers Olive Ostwall Maat42 6wZFqFgd
Wolfskin Wandelsandalen Seas M 2 Poseidon Sandal Blue Jack Seven Heren