020 - 210 90 09Justin Schoenen Mephisto Mephisto Cognac Schoenen Cognac Justin Kansas pWPqHYA
M Heren Wolfskin Black Shell Jas Jwp Jack
Meisjes Hi Converse Taylor 34 Chuck Star Maat All Kids Sneakers Wit ZSqdWaq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Jwp Shell Black Jack Wolfskin Jas M RCW0x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Addiction Herenmaat Brooks 47 Walker 5 wXpwqH1

Onze specialisten

Heren M Jwp Black Jack Shell Jas Wolfskin
Adidas Sneakers Maat Heren Gazelle 41 Blauw n6xPp6wYaB
Rood Sr Sneakers 02 Ignite Maat Eu 43 Limitless Netfit 190962 Mannen Puma 7q0REwfdw
Softshellbroek Grijs L Civetta Dames Maat Directalpine twOqC
Heren Jas Shell M Wolfskin Jack Black Jwp