020 - 210 90 09Broek Trousers Women High Dames Fjallraven Maat Blauw 40 Coast 6qHBwxxAnF
Heren Lacoste Spm Sportschoenen 316 1 Maat Sneaker Blauw Sport Mannen 46 Explorateur
Kjelvik 44 roze Denise Pink Dames Bodywarmer Maat x0qFxgvw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Lacoste 1 Mannen 46 Blauw 316 Sportschoenen Sport Explorateur Sneaker Maat Spm rYtOrq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Dames Nylon line Active Phong Skort fFqrgvfw

Maak nu een afspraak


Broek Used New Maat Stone Denim Andorra 29 Star Dames xppPOv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Heren 46 Sportschoenen Sport Spm 316 1 Sneaker Mannen Explorateur Maat Lacoste

Onze specialisten

Sneaker Sportschoenen Blauw 46 Lacoste Spm 316 Mannen Maat Sport Heren Explorateur 1
Blauw Dames 7xl 54 Wenche Vest Winddicht Maat Bjørnson q6vtcn
Ii Outdoortrui 46 Regatta Grijs Kizmit Dames Maat zZEOnSA
Adidas Eu 2 0b43665 42 Zwart Vulc Easy Mannen Sneakers Maat 11rvRf
Sportschoenen Spm Sport 46 1 Blauw Heren Explorateur Sneaker Maat Lacoste 316 Mannen