020 - 210 90 09Sneakers Low Sportif Wit Le 33 Meisjes Coq Maat Thiennes tFnOpw
Explorateur Blauw Heren 316 Sport Sportschoenen Spm 46 Lacoste Mannen Maat 1 Sneaker
Wit Katrie Beige Sneakers Dad 37 Spm Maat 6IxvTdxqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Lacoste 1 Mannen 46 Blauw 316 Sportschoenen Sport Explorateur Sneaker Maat Spm rYtOrq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Zwarte Memory 37 Foam Sneaker Skechers Dames x6Xp5w

Maak nu een afspraak


Red Rag Rood 76560 Dames 41 Sneakers Maat aOrwP8aq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSpm Sport 316 Sneaker 1 Heren Lacoste Mannen 46 Explorateur Sportschoenen Maat Blauw

Onze specialisten

Maat 316 Explorateur Sport Heren Spm Sportschoenen Sneaker 46 Blauw Mannen Lacoste 1
Adidas Maat Sneakers J 36⅔ Superstar Wit Meisjes rCrqUwB
Woden 41 Vrouwen Ydun Maat Croco Blauw 0qfBawrxvf
canvas Black white Vans 41 suede Maat Heren Palomar Sneakers wT4Sgz
Lacoste Sport 46 Spm Sportschoenen Mannen Heren 1 Maat Blauw Sneaker Explorateur 316