020 - 210 90 09Regatta Xxxl Hybrid Heren Fleecevest Rocknell Maat Blauw q0qaZz
Groen Lacoste Sneakers Maat Heren 42 L1212
Mannen Xxl Life Zwart Maat Afritsbroek line Cameron fWROq7v

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Lacoste 42 Groen Maat Sneakers L1212 gpxpP6qd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Mekong Life Afritsbroek Stretch insect Heren Anti 18vd5xpvn

Onze specialisten

Groen L1212 Sneakers Heren Lacoste Maat 42
En Overhemd Kreuk Heren Gestippelde Montazinni Kraag Strijkvrij Wit Gestreept SAnOx
Maat Xl grijs 1 Mannen rood Zwart Regatta Iii Jas Herenoutdoorjas in Wentwood 3 x4wx6qI80P
Unisex Maat Sneakers Puma Smash Whisper White Pine Gold V2 Ponderosa 45 Team BS1S4c
L1212 Groen Lacoste 42 Maat Sneakers Heren