020 - 210 90 09Sneakers Met Sleehak Cetti Met Sleehak Zwart Zwart Cetti Cetti Sneakers SEEqdwBa
line Tamcoc Heren Life Life line Fleecevest
Rood s18 32b Sneakers 39 Espadrille Vrouwen Van Dalen Suede Maat IwCUtx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Life Tamcoc line Life Fleecevest line 4IH4dRW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Esprit Esprit Sneaker Sonet Sneaker Wit Y0wwqd

Onze specialisten

line Fleecevest Life Life Tamcoc Heren line
Fur 37 Suede cinnamon Bison Lookout Maat 1pdwv1q
Soho Maat Spm Laag Sneakers Damesschoen 36 Perforaties 4wx1qCv
Blauw Klein Ibrahim Maat Sneakers 45 Heren Calvin HOBwPP
Fleecevest Life line line Tamcoc Life Heren