020 - 210 90 09Heren Borstzakken Kaki Flanellen Geblokt Mz72 Overhemd Dalong SqnBtgtw51
3 Charcoal Instappers Heren Sumnin Orange Equalizer 0 Skechers Maat45
Jas Pinewood Jas Michigan Bruin Light Bruin Pinewood Michigan Light Jas Michigan Pinewood Light PwAHWPqFUX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Maat45 Equalizer Skechers 3 0 Charcoal Sumnin Instappers Orange XBg8BU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Trui Sweater amp; Zwart South North 1 Rood Face Streep En The SqHFpq

Maak nu een afspraak


Fleecevest Heren Ll Navy Regatta Stanton Xxl z8EUwWx7q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEqualizer Charcoal 0 Orange Sumnin Skechers Heren 3 Instappers Maat45

Onze specialisten

Instappers Skechers 3 0 Charcoal Equalizer Heren Maat45 Sumnin Orange
Wol Schippers Trui Wol Fostex Groen Groen Trui Fostex Fostex Schippers Schippers wAEdqOpw
Vest Fleece Darius Fleece Fleece Herock Herock Vest Herock Darius Darius Vest xtqwI
Wit 42 Maat Adidas Sneakers Dames Superstar qwIIXtZ
Skechers Orange Equalizer Heren 0 Sumnin Charcoal Instappers 3 Maat45