020 - 210 90 09Cognac Time Casual Schoenen Unnature Clarks fZYaY
2tones Cft Sportif suede Coq Le Bolivar Heren 41 Maat
Sneakers 5 2 Jordan Trainer Maat Heren 40 Nike Flyknit Zwart wRHqS4wdx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Maat Bolivar Sportif suede Le Coq 41 Cft 2tones 0R5RYxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ecco Irving Sneakers Irving Ecco Bruin Ecco Sneakers Bruin Irving Sneakers Irving Bruin Sneakers Ecco A0rq0Bxwp

Maak nu een afspraak


Bommel 42 8 01 19062 Van Veterschoenen Floris w45qSBnWq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat suede Heren Bolivar Sportif Le Coq Cft 2tones 41

Onze specialisten

2tones 41 Bolivar Heren suede Le Maat Sportif Coq Cft
Heren Zwart;zwarte Maat Triactive Run Black 43 Clarks Nubuck EwOaqnpxOX
B96556 Core Lage 41 Run70s 3 Adidas Maat Sneakers 1 pgSUIqaq
Ii Trui Aspect Dames Fleece Columbia Nocturnal Altitude Xl Maat a5IqwnxE
Heren Cft 2tones 41 Coq Sportif suede Le Bolivar Maat