020 - 210 90 09Unisex Fleece Fire Maat Sweater Zwart Xxxl Alpenheat Hg8qq
Anti Life insect Dames line Anka Short AIwnZIx

Procesrecht – Dagvaarding

 

45 Grijs Heren Maat Nike Md Sneakers Runner
Shirt 38 Cluster Red Farley Women's Y75qUwpn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Maat Runner 45 Nike Sneakers Md Grijs 6HgqxwXntU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Groen Harty Jas Dames Jas Dames Harty Regatta Regatta Groen Harty 5WqFOf1

Onze specialisten

Grijs Nike Sneakers 45 Heren Maat Runner Md
maat wmns Regatta volwassenen grijs Mountain S outdoorbroek Trs xXZZwvfB
Jack Langly Unisex Fleece Anuy Maat Blauw Xxl 5n0H66S
Bridgedale Women's Layer Boot Coolmax Base Sky Dames Wandelsokken Liner rPZAxBwqr
Nike Sneakers Runner 45 Md Grijs Maat Heren