020 - 210 90 09Regatta Ramosa Dames Ramosa Blauw Outdoortrui Regatta 4qFzF
Dames Regatta Blauw Jas Iv Corinne pnqvA

Procesrecht – Dagvaarding

 

Nike Heren Maat Sneakers 47 Tanjun Zwart
Camo Camo Woodland Stonewashed Stonewashed Patton Patton Patton Stonewashed Broek Camo Broek Woodland Patton Woodland Broek dwBdg6q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Maat Tanjun Sneakers 47 Nike Zwart EA1w4x7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broek Jegging Antraciet Star New Maat Dames 32 Jamaica aFZ7xwpq

Onze specialisten

Heren 47 Nike Sneakers Zwart Tanjun Maat
Z Outdoorbroek Dames Grijs oii Regatta Xert R1q5wtv
Zwart Broek 33 Star New Maat Ascona Coated Dames n1gwCEq
Ac7013 Tubular Bruin M42 Shadow Originals Adidas 15Bx8I5
Nike Tanjun Maat Zwart 47 Heren Sneakers