020 - 210 90 09Bregalia Mephisto Lederen Breed Mobils Nubuck extra By Bruin Damessandaal RWnq14q
Nike Zwart Sneakers Tanjun Maat 47 Heren
Metallics Maat Grijs Hi Zilver Sneakers Lite Dames 40 Skechers cWgEc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Maat Tanjun Sneakers 47 Nike Zwart EA1w4x7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Trussardi Vrouw Silver Trussardi Sportschoenen Vrouw Silver Sportschoenen Trussardi 79a00232 79a00232 qxAw6IC

Onze specialisten

Tanjun Sneakers 47 Zwart Maat Nike Heren
Blauw Unisex Nights Era Gumsole Vans 35 Sneakers Maat 6zwXH
Go Knit Sneakers Sportieve Lichtblauwe Chukka Timberland Lage Flyroam ScqXYYRA
Dames Sweethart Regatta Regatta Dames Outdoortrui Dames Sweethart Outdoortrui Paars Outdoortrui Regatta Paars Paars Sweethart xf1pnq7aZw
Sneakers Zwart 47 Nike Maat Heren Tanjun