020 - 210 90 09Luge 3xl Winterjas Luge Zwart Heren Winterjas HqZwS
flash Crimson Heren Gold Light Max2 Univ Sneakers Air racer Nike
Shirt Eu Tan North Face Kelp Heren Piquet The Polo qwXR88I

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Max2 Crimson Gold Nike flash Air racer Sneakers Univ Light xIS5xw1TqF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

L Maat Design Hotspot Carper Short OwSI4q7

Maak nu een afspraak


Mannen Heren blauw Jas Sportjas Xl Maat Benji Icepeak Grijs RCzfPYz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAir Sneakers flash Light Crimson Univ racer Heren Gold Max2 Nike

Onze specialisten

Max2 flash Crimson racer Nike Sneakers Light Heren Univ Air Gold
Blauw Vest Giffard Regatta Fleece Heren w8BHqgP
Parka Wallbrook Vintage Vintage Industries Industries Wallbrook Parka Navy fYwq8aa
1 Casper 39 Sde Sneakers 2 Maat swiss Zwart Court K Heren F6IOa
Sneakers racer Crimson Gold Air Max2 Light flash Nike Univ Heren