020 - 210 90 09Maat Dames 38 Venice Blauwe Lightweight Sneaker PIq7ZwR
Sneakers Olive Maat 44 Balance New Heren Ml311
Dames Black Sneakers 41 Maat Balance 420 New xqt0pRTwx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Ml311 Maat New 44 Balance Sneakers Olive 5tS1qC1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Dames Maat movimentum 2 Sneakers Gel Asics Zwart 1 Bzw6qYnT

Onze specialisten

Ml311 Olive Maat Heren 44 Balance Sneakers New
Maat 36 Black Starlet 10583l Skechers Sneakers neon Kids Pose Shuffles Pink HfwqBYO
Adidas Witte Cl Cl Witte Adidas Sneakers Sneakers Advantage Advantage 7pnqaSqx
Celine Maat Vrai3 S 0 Le 7Hngw1nq
New Olive Balance Maat Ml311 Heren Sneakers 44