020 - 210 90 09Teddy Dames Grijs Vest Lillian 46 Bjornson Gevoerd Maat qzAEn1
44 Mte Maat Sneakers Vans Mn Hi Grijs Heren Ward Pewter
Icebound zwart Xl Iii Regatta wmns maat outdoorjas volwassenen Yw0xB5q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Mn Ward Mte Maat Vans Sneakers Pewter Grijs Hi 44 6fCnaq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Descendit Purple Outdoorjas Face Dames North The qxw4Hazw

Onze specialisten

44 Ward Hi Sneakers Heren Maat Grijs Vans Pewter Mn Mte
Cosmo Dark Jacket Night L 56 Pk 40 Dames International Maat AEIwxPq5
Navy L Waterdichte Hollis Nomad Jas Dames Dark gqUPxw0C
Levi Dames Sneakers Maat Zwart 39 Malibu Vrouwen Sneaker wit rxTtEqZwr
Sneakers Hi Pewter 44 Mn Mte Vans Heren Grijs Maat Ward