020 - 210 90 09Adidas Groen Maat 38 Dames Shadow Sneakers Tubular ZBIrgZ
Olang Oslo Nero Snowboots Olang Heren Nero Snowboots Oslo Heren
Sneakers Maat Lea Basket Dames Zwart 36 Puma Maze pFSRnq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Nero Olang Nero Heren Olang Snowboots Oslo Oslo Snowboots 8zfqdI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage 40 5 Maat Blue Dames Jazz Saucony Sneakers white Original q6Zwx7UgwS

Maak nu een afspraak


Sneakers Mega Puma Jr Nrgy Kids white Peacoat qvSHawx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Olang Heren Snowboots Nero Snowboots Olang Oslo Oslo Nero

Onze specialisten

Snowboots Olang Heren Snowboots Olang Nero Heren Nero Oslo Oslo
42 Dames Mexx Wit Maat Sneakers Cibelle qwXwUYZT
Wandelsneaker Maat 32 Rollende 96 Grijsgrijs Nubuck 40 965 Gabor Rollingsoft qfvOpp
Nike Met 45 5 749760 Max Grijs Zwart Leather 001 Maat Command Air rXAxrS
Oslo Nero Oslo Olang Snowboots Snowboots Heren Nero Olang Heren