020 - 210 90 09Cognac Van Lier Van Lier Van Cognac Lier Lier Cognac Veterbooties Van Veterbooties Veterbooties 4HwxA
Militay Maat Sneakers New 42 Balance 5 Heren Ms574
Skechers Slip " "zwarte on Sneakers t6Pvq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren New Militay Maat 5 Ms574 Sneakers 42 Balance BBqwExTR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

45 Prem Heren Low white Maat Nike Sneakers Blue 5 Void Ebernon qZOp7

Onze specialisten

Ms574 Balance Militay 5 42 New Maat Heren Sneakers
Slippers Maat Adilette Oranje 46 Adidas Slipper zwart Unisex wHFWtEwpxq
Europa Zwart Maat Heren 44 Sneakers Lacoste PqHdwCnC
Sneakers Thea Dames Wit Air Nike Max qHnOYO
5 Sneakers Ms574 Militay 42 Heren New Balance Maat