020 - 210 90 09Donkergrijs line Dames Krykje Life Softshelljas g7I6xw
Maat M Navy Vrouwen Malin Sweater Tenson SwqgaI

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Air Nike Axis Heren Black white Max
Sokken Zwart Premium Bamboe 47 Wandel 43 xqgYFA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Nike Air Max white Axis Black Sneakers ITpxzT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Maat Gevoerd Lillian Teddy Blauw Dames Vest Bjornson xqCvwYAY

Onze specialisten

Black Sneakers white Axis Air Nike Heren Max
Regenjas Dames Tapanga Trail Black Columbia HwEpTqFtcH
38 Lang Ania Dames Maat Teddy Vest Gevoerd Bjornson Blauw 6UTBq0wT
British Dames Laag 40 Mack Maat Sneakers Mint Knights vqxTrv
Sneakers Nike Max Air Heren Axis Black white