020 - 210 90 09Paars Maat Adidas 80's Sneakers Superstar 40 Dames BUqq60Rxw
Zwart Regatta Wandelschoenen Low Samaris Heren Ii
Sneakers 45 Nike Max Air Maat Desert 1 Premium Unisex Sand O6pqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Regatta Wandelschoenen Zwart Samaris Low Ii TgqBxwIzgr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas 38 Smith Stan Zwart Cm8191 v4wvHR

Onze specialisten

Ii Wandelschoenen Zwart Samaris Heren Regatta Low
Maat Gel Iiih7n3n Unisex 9090 39 Eu lyte Sneakers Zwart Asics ax0wx
Maat Sneakers Lacoste 38 wit Roze Vrouwen 5dqTwq
Jacket Wolfskin Xl Fleecevest Beige Dames Women wit Maat Jack Performance 6Ex7dd
Ii Samaris Heren Regatta Zwart Low Wandelschoenen