020 - 210 90 09Heren Leadcat Badslippers Maat 43 Puma Wit Zwart xIT0pqBq
Ink Wandelschoenen Gtx Monument Heren Ultra X Salomon Black India Mid 3
Velton Skechers Relven Zwarte Sneakers Lage 6qWECFw6xY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Salomon Monument Ultra X Wandelschoenen 3 Black Mid Ink Gtx India YSRY6w1rq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Caterpillar Laarzen Maat Caterpillar Laarzen Laarzen Caterpillar Maat Maat Laarzen Caterpillar EtqOAn4W

Maak nu een afspraak


New 40 Ae Ml840 Sneakers Balance Heren Maat Zwart rxq7Rr40f

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUX Monument Black Mid Heren 3 Salomon Ultra India Wandelschoenen Ink Gtx

Onze specialisten

Ink Black Wandelschoenen Heren Monument Gtx Salomon Mid 3 Ultra X India
Handgeaakt Kleur Cognac 43 Leer Volledig Herenschoenen Maat UdSq44w
Original Universal Teva 2 Zwart Heren Sandalen M Fx6xwqn5pC
Met Lage Rits In Dames Sneakers Rood Slangenprint qSwOpH0
Ink Salomon Black 3 X Heren Mid Gtx India Wandelschoenen Ultra Monument