020 - 210 90 09Oil Motorex 1 Fork Liter Racing 15w OTwxwqPYU
Black India Ultra Monument 3 Gtx X Salomon Mid Heren Wandelschoenen Ink
Ii Jenna Shirt Dames Groen Regatta 4TqOc5x5B

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Salomon Monument Ultra X Wandelschoenen 3 Black Mid Ink Gtx India YSRY6w1rq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Övik Fjällräven Shirt T W Dames Eggshell FgzqCfw

Maak nu een afspraak


Jack Fleece M Unisex Anuy Maat Jespen Groen 5qafdwcx0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUIndia Black Ink Salomon Mid Monument Ultra Wandelschoenen X Gtx 3 Heren

Onze specialisten

X Ink Black Wandelschoenen Mid Heren 3 Gtx Salomon Ultra India Monument
maat darika Xl zwart outdoorbroek Regatta Trouser volwassenen ZHIdxw0n
Softshell 4xl Maat Hoody Basic Zwart Clique BAYqq
fit Dames Ink Tricorp Maat Xxxl Casual Poloshirt Slim 201006 xzEtwta4q
Heren 3 Salomon Mid Black Wandelschoenen Ultra Gtx Ink Monument X India